Achter de Poort 18-5-2019

Het theaterdebat is terug van weg geweest. Nu komt er zelfs een kort geding, aangespannen door de advocaat van vier afgewezen architectenbureaus. De gemeente koos voor het ontwerp van het Amsterdamse bureau NOAHH. Het ontwerp van NOAHH sluit het beste aan op de plannen en ideeën van de gemeente Den Bosch en daarom is met het Amsterdamse bureau een contract gesloten.’

Het doet onwillekeurig denken aan eerdere cultuurdebatten. In 2002 presenteerde toenmalig directeur van het Noordbrabants Museum, Jan van Laarhoven, een toen nog ‘stoutmoedig’ plan, een flinke verbouwing van het Noordbrabants Museum plus nieuwbouw voor museum Het Kruithuis in een nieuw Museumkwartier.

Jan van der Putten van de Verkadefabriek en Gijsje van Honk van het Theater aan de Parade presenteerden een mooi plan. Ze willen samen een Kaaihal aan de Tramkade voor als het theater gesloopt wordt. 

Naar buiten toe doen wethouder Van Olden en de coalitiepartijen er het zwijgen toe, op een wijze die doet denken aan de soms ook donkere jaren ’50 in de vorige eeuw.  Vandaag houden veel politici opnieuw de tanden op de kaken over een uitgave van meer dan 60 miljoen voor een glastent in een monumentale omgeving. Over cultuur wordt niet gesproken.

Daarom organiseert ‘Achter de Poort’ wel een openbaar debat over het theater.

Tot nog toe zegden Paul Kagie (Leefbaar ’s-Hertogenbosch) en Pieter Paul Slikker  (PvdA) toe met andere Bosschenaren in debat te willen gaan. ‘Achter de Poort’ nodigt andere politici uit aan te sluiten bij dit debat.   

Het vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019 in de Knillispoort in de Korte Waterstraat  van 12.00 tot 14.00 uur. Toegang is gratis. Vanaf 11.30 uur bent van harte welkom. Na afloop van het debat mag u onder genot van een –zelf betaald – drankje nog wat napraten.

Bent u geïnteresseerd in dit debat? U kunt zich aanmelden via achterdenpoort@outlook.com.

Geplaatst in berichten, Nieuws