Liederentafel

liederentafel

Op 18 maart 1991 begonnen zes mensen rond de stamtafel in De Knillispoort in hartje ‘s-Hertogenbosch spontaan Bossche en andere Brabantse liederen te zingen. Het was de hergeboorte van de oudste liederentafel in Noord-Brabant. Deze was in 1843 ook in ‘s-Hertogenbosch opgericht maar in 1902 ter ziele gegaan. “De Bossche Liederentafel” is nu weer de oudste in de stad.

Naast de honderden koren van allerlei snit hebben tegenwoordig de liederentafels een heel eigen plaats. “De Bossche Liederentafel” komt elke eerste en derde maandag van de maand bij elkaar, nog steeds in De Knillispoort. We zingen met de ellebogen op de bruine café-tafeltjes uit een bundel met meer dan tweehonderd levensliederen van allerlei soort. Het is vrije inloop maar er is een vaste kern van ruim vijftig mensen. Zingen voor je plezier, zonder serieuze repetities, met een brandewijntje of een glas bier bij de hand.

Op die maandagavonden zingen we elk wat wils: Bossche en Brabantse liederen, dans- en deinliederen, liederen over ambachten, boeren en vaklui, oud-vaderlandse liederen, drinkliederen, klucht- en spotliederen, levensliederen, liederen over liefde en vrijage, populaire evergreens uit de jaren 20, 30, 50, 60, 70, vaderlandse liederen en liederen over zee, zeelui en havens.

Voor de liederentafel zijn we altijd op zoek naar mensen die het leuk vinden om samen deze liederen te zingen. Het onderling sociale contact staat daarbij centraal. Op het moment zijn er 30 deelnemers aan “De Bossche Liederentafel” met muzikale begeleiding door piano en mandolines.

Aanvang van het zingen is 19.00 uur en sluiting om 21.30 uur. Iedereen die interesse heeft om mee te doen dan is van harte welkom. Knillispoort is open vanaf ca. 18.45 uur.

Tijdens het spreekuur, wat elke zaterdag van 11:30 tot 14:00 uur in de Knillispoort gehouden wordt, kunt u meer informatie krijgen. Even bellen op dit tijdstip kan natuurlijk ook.

U bent van harte welkom bij “De Knillispoort” aan de Korte Waterstraat 15, ‘s-Hertogenbosch.